Öthavi mélypontra esett vissza az új fertőzöttek száma Nagy-Britanniában

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=2fd42fa5-c880-4751-9a56-2476da4ac04d
Megosztás/Share

Egy hét alatt mindössze 88 ezer új fertőzöttet regisztráltak.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

A hétfőn ismertetett adatok szerint öthavi mélypontra csökkent az újonnan kiszűrt koronavírus-fertőzések száma Nagy-Britanniában. Boris Johnson brit miniszterelnök kijelentette: a gazdaság megnyitása óvatos ütemű, de ezúttal már visszafordíthatatlan folyamat lesz.

Az egészségügyi minisztérium hétfő este közzétett adatsora alapján az elmúlt 24 órában 9765 új fertőzöttet azonosítottak szűrővizsgálatokkal Nagy-Britanniában. Ez október 2. óta a legalacsonyabb napi fertőzésszám.

Az év elején még szinte minden nap messze meghaladta a 60 ezret, esetenként közel járt a 70 ezerhez a naponta újonnan kiszűrt koronavírus-fertőzések száma.

A szaktárca adatai szerint a hétfőn zárult egy hétben 88 060 fertőzöttet azonosítottak tesztekkel, 35 941-gyel, 29 százalékkal kevesebbet, mint egy héttel korábban. A BBC cikke szerint elmúlt nap során 230-an haltak bele a koronavírus okozta betegségbe, a beadott oltások száma pedig már bőven 15 millió felett jár.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/vilag/20210215_nagy_britannia_koronavirus#rss