Várja a jelentkezőket a Snétberger Program

Megosztás/Share

Elindult a jelentkezés a Snétberger Zenei Tehetség Központ 11. évfolyamára, ahol idén is hatvan hátrányos helyzetű, elsősorban roma származású fiatal kezdheti meg tanulmányait júniusban a Nemzeti Tehetség Központ felsőörsi központjában. A járványhelyzet miatt idén online formában lehet elküldeni a bemutatkozó videókat a www.meghallgatunk.hu oldalon keresztül április 30-ig – tájékoztatta az MTI-t a Nemzeti Tehetség Központ Nonprofit Kft.

Olyan tehetséges, hangszeren játszó vagy énekes, elsősorban roma fiatalok jelentkezését várják, akik elmúltak 12 évesek, de még nem töltötték be a 22. életévüket.

A programban elismert művészek és mentorok dolgoznak azon, hogy a diákok a tárgyi tudás mellé reális pályaképet, önismeretet és elérhető célokat kapjanak.

A közlemény idézi Würtz Csillát, a Nemzeti Tehetség Központ ügyvezetőjét, aki azt közölte, hogy a kurzusra felvételt nyert diákoknak a képzés teljesen ingyenes. A 12 hetes dzsessz és klasszikus zenei képzést Felsőörsön tartják.

Ebben az évben ünnepeli a program fennállásának tizedik évfordulóját.

A jubileumi év mérföldkő számunkra. Tíz évvel ezelőtt egy olyan programot indítottunk el, amely a roma és hátrányos helyzetű fiatal tehetségek zenei képzésének jelentős változását hozta el. Reméljük, hogy a pandémia hamarosan elcsitul és nyáron egy különleges, kiemelkedő zenei koncerttel, méltóképpen tudjuk megünnepelni a jubileumot

 – idézi a tájékoztató Snétberger Ferencet, a Snétberger Zenei Tehetség Központ zenei- és művészeti igazgatóját, a Snétberger Alapítvány Kuratóriumának elnökét.

A program tízéves működése alatt csaknem 800 jelentkezőt hallgattak meg, 300 diák végezte el kurzusokat és száz órányi koncertet adtak évente.

Megosztás/Share

Forrás: https://index.hu/kultur/2021/02/15/elindult-a-jelentkezes-a-snetberger-programra/