Verekedésekbe torkollt a korlátozások enyhítése Lengyelországban

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=7e95a52a-336f-4081-acc4-7e373d6d0ecc
Megosztás/Share

Nem bírtak magukkal a lengyelek, miután végre kicsit kiszabadulhattak.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Péntektől egy kéthetes periódusra megnyitották a sípályákat Lengyelországban, és szintén megnyitottak a mozik, színházak és hotelek – igaz, csak 50 százalékos kapacitással.

Zakopane központjában több ezren gyűltek össze, részben a síugró világbajnokságon második helyet szerző lengyel Andrzej Stekala megünneplésére, részben a korlátozások enyhítésének a kiélvezésére. A buli azonban némileg elfajult, a rendőrség közlése szerint viták, verekedések törtek ki, boltokat rongáltak meg, és még egy autót is felgyújtottak. A rendőrségi szóvívő szerint kifejezetten agresszívak voltak az emberek.

A lengyel hatóságok figyelmeztettek, hogy ismét szigorítják a korlátozásokat, amennyiben emelkednek az esetszámok, mert az emberek nem tartják be a távolságtartás szabályait.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/elet/20210215_Verekedesekbe_torkollt_a_korlatozasok_enyhitese_Lengyelorszagban#rss