60 ezer fiatal kap idén ingyenes EU-s vonatjegyet, hogy a járvány után végre utazhasson

https://cdn.portfolio.hu/articles/images-xl/v/o/n/vonat-utazas-nyaralas-nok-lany-getty-stock-431752.jpg
Megosztás/Share

Az uniós biztossal való egyeztetés után azt is jelezte a magyar képviselő, hogy az eddigi szabályoktól eltérően az idei pályázaton azok a fiatalok is indulhatnak, akik tavaly töltötték be a 18. életévüket, de a járványügyi korlátozások miatt nem tudtak utazni, nem tudtak élni a lehetőséggel.

Utoljára tavaly január közepén írtunk a DiscoverEU névre hallgató uniós kezdeményezésről, amelynek keretében a környezetvédelmet is szolgáló ingyenes EU-n belüli vonatjegyet kapnak a fiatalok, hogy „világot lássanak” és a negyedik pályázati fordulóban a közel 80 ezer jelentkezőből 20 ezren nyertek, köztük 431 magyar fiatal is.

Mivel utána néhány hétre egész Európa-szerte kitört a koronavírus-járvány, és csak nyáron enyhített a legtöbb tagállam a korlátozásokon, így bizonyára sokan nem tudták felhasználni a megkapott lehetőséget, és most nekik szól az a könnyítés, hogy a tavaly felnőttkorba lépettek is pályázhatnak az idei kiíráson.

Címlapkép forrása: Getty Images

Megosztás/Share

Forrás: https://www.portfolio.hu/unios-forrasok/20210216/60-ezer-fiatal-kap-iden-ingyenes-eu-s-vonatjegyet-hogy-a-jarvany-utan-vegre-utazhasson-470014