Arc alapján ad diagnózist az alkalmazás

https://kep.index.hu/1/0/3667/36679/366799/36679991_2801785_d7bf9fd0cb48c0b2d385ca1dc7e710a3_wm.jpg
Megosztás/Share

Bár a különféle egészségügyi kütyük és okostelefonokon lévő applikációk nem számítanak újdonságnak, a Covid-19 elterjedése óta ezekre még nagyobb szükség van, mint valaha. Különösek az utóbbiak népszerűek, hiszen a legtöbbször ingyenes applikációk sokkal vonzóbbak az átlagfelhasználó számára, mint a drága egészségügyi eszközök és kütyök.

A binah.ai új applikációja 

az okostelefon kameráját használja

különféle egészségünkhöz kapcsolódó jelek mérésére, amely segíthet az orvosoknak a távdiagnózisban. Az appnak a BBC videóanyaga szerint egyetlen perc sem kell ahhoz, hogy az életfunkciók megfelelő állapotát ellenőrizze. Mindehhez csak arra van szüksége, hogy „ránézzen” az arcunkra. A Binah állítólag az arcunkon és a homlokunkon lévő kis színelváltozásokat észleli és analizálja.

Ezek a kis színelváltozások világosan jelzik, hogy a vér hogyan áramlik a bőrünk alatt.

– állítja David Maman, a Binah.ai alapítója és vezérigazgatója.

Maman szerint ezeknek az elemzéseknek köszönhetően tudja az applikáció kielemezni a szívritmusunkat, az oxigénszaturációt (a hemoglobin oxigénnel való telítettségének mértéke százalékban), a lélegzésszámot (vagy más néven a respirációs rátát), és sok más testfunkciót is.

A BBC szerint már állítólag már több mint 100 millió felhasználó és több ezer orvos is kipróbálta a szoftvert világszerte, bár hivatalos engedélyeket egészségügyi célú felhasználásra egyelőre nem kapott.

Megosztás/Share

Forrás: https://index.hu/techtud/2021/02/16/az-arcunkat-nezi-es-igy-ad-orvosi-diagnozist-ez-az-applikacio/