Mintha nem lenne járvány: hömpölygött a tömeg az újranyitott Vatikáni Múzeumban

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=80f0d597-84c7-44ad-9dbc-e2bbd43ede8e
Megosztás/Share

Az olasz sajtó szerint a hétvégén mozdulni sem lehetett a rengeteg látogatótól a február elsejétől újranyitott Vatikáni Múzeumban. Egyesek szerint „pokoli” volt az élmény.

Idegenvezetők és látogatók egyaránt arra panaszkodtak, hogy február 13-án, szombaton délután rengeteg ember fordult meg a Vatikáni Múzeumban, ahol nemhogy a biztonságos távolságot nem tudták tartani, de „se előre, se hátra” sem lehetett mozdulni – írja a Wanted in Rome angol nyelvű lap a La Repubblica értesüléseire hivatkozva. A fényképek és a kommentelők tanúsága szerint „pokoli” volt az élmény a múzeumban, az állatólagos szervezetlenség miatt feltorlódtak az emberek a termekben.

Különösen kaotikus volt a helyzet a négy Raffaello-szobában, Vincenzo Spina idegenvezető szerint a teremőrök egy ideig még próbálták valahogy megregulázni az embereket, de egy idő után kicsúszott a kontroll a kezükből. „Olyan volt, mint egy metrómegálló csúcsidőben, családokkal, akik megpróbálnak visszafordulni, más látogatók meg kiabálnak, hogy »elraboltak minket«” – mondja Spina.

A TripAdvisoron is megjelentek a negatív kommentek, az egyik látogató azt írta, hogy nem szabadna ezt a rossz élményt megismételni, mert a szombati napon a koronavírussal kapcsolatos biztonsági szabályokat teljességgel figyelmen kívül hagyták.

A múzeum egyelőre nem reagált a kritikákra.

Az olaszok kicsit fellélegezhettek

Február elsejével Olaszország lazított a korlátozásokon, és megváltoztatta a régiók járványveszély-mértékének megfelelő színbesorolását. Így jelenleg egyetlen piros régiója sincs már az országnak, de narancssárga például Puglia, Szicília vagy Umbria, és az „alacsony kockázatúnak” számító sárga besorolást kapott Lazio mellett Lombardia és Veneto is. Ezeken a területeken, így Rómában is a múzeumok mellett a bárok, éttermek is kinyithatnak, de csak este hat óráig lehet a vendégeket kiszolgálni.

A Vatikáni Múzeum 88 nap után nyithatott ki újra.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/elet/20210216_Mintha_nem_lenne_jarvany_hompolygott_az_ujranyitott_Vatikani_Muzeumban#rss