Nem szavazza meg az ellenzék a veszélyhelyzet meghosszabbítását

https://kep.index.hu/1/0/3669/36696/366963/36696321_2802979_5df4e0eaf321872f7cd8e96475447583_wm.jpg
Megosztás/Share

Novemberben szinte teljes konszenzus övezte a veszélyhelyzet meghosszabbítását, de a kormány újabb, kilencven napos kérését a parlamenti frakcióval rendelkező ellenzéki pártok nem fogják megszavazni, ami kétharmaddal így is átmehet.

A Demokratikus Koalíció részéről az Országgyűlés keddi ülésnapján Arató Gergely vezérszónoki felszólalásában kifejtette, hogy pártja három ok miatt nem tudja támogatni a javaslatot:

  • „Káros, hibás, hatástalan intézkedésekhez kérnek utólag hozzájárulást”,
  • „Teljesen elvesztették a kapcsolatukat a valósággal (…) bizonyították, hogy alkalmatlanok a járványügyi helyzet és gazdasági válság kezelésére”,
  • a DK szerint az is kiderült, hogy a kormányt nem az ország és az emberek, hanem a kicsinyes pártpolitikai szempontok érdeklik.

A Jobbik már február 13-án kiadott közleményében egyértelművé tette, hogy ellenzi a hosszabbítást. A párt szerint a kormány visszaélt a rendkívüli felhatalmazással és

Orbán a rendkívüli felhatalmazás birtokában bebizonyította, hogy csak a közpénzlopásban és a diktatúraépítésben jeleskedik.

Az MSZP a Facebook-oldalán azt írja, hogy

ősszel kértek és kaptak felhatalmazást, de azzal visszaéltek és másra fordították a forrásokat is.

Azt is hozzátették, hogy

minden felelősség a kormányé! De amit műveltek, ahhoz józan és felelős politikai erő nem adhatja a támogatását.

A LMP-s Keresztes László Lóránt szerint a kormány nem élt, hanem visszaélt a felhatalmazással, a gazdaságvédelmi program pedig elégtelen volt, mély társadalmi és gazdasági krízis alakult ki Magyarországon. A politikus egyértelművé tette: az LMP sem szavazza meg a hosszabbítást.

Megosztás/Share

Forrás: https://index.hu/belfold/2021/02/16/nem-szavazza-meg-az-ellenzek-a-veszelyhelyzet-meghosszabbitasat/