Őrület a kínai mozikban, itt egy kis ízelítő, mi jön a lezárások után

https://cdn.portfolio.hu/articles/images-xl/k/i/n/kina-432380.jpg
Megosztás/Share

A Maoyan Entertainment online jegyértékesítő platform által összeállított adatok szerint ez meghaladta a korábbi 5,9 milliárd jüanos rekordot, amelyet 2019-ben, ugyanezen ünnepi időszakban állítottak fel, és nem mellesleg teljes helyreállást is jelent a koronavírus okozta tavalyi visszaesés után.

Miután januárban a koronavírusos esetek száma újra emelkedni kezdett, a járvány megfékezése érdekében a helyi hatóságok igyekeztek visszatartani az embereket attól, hogy az ünnepekre a szülővárosukba utazzanak. Egyes hatóságok, például Sanghajban, még ingyenes mozijegyeket is biztosítottak, hogy ösztönözzék az embereket arra, hogy maradjanak a lakókörzetükben az ünnepek alatt.

A pekingi mozik reggel 8-tól hajnali 3-ig vannak nyitva a fiatalabb fogyasztók bevonzása érdekében, miközben a kihasználtságot a rendelkezésre álló férőhelyek felére korlátozták a megfelelő távolságtartás elősegítése érdekében – közölte a kínai People’s Daily.

A 6 milliárd jüanos rekord „a kínai filmipar erőteljes lendületét” tükrözi – közölte az újság hétfőn a Weibo közösségi média platformon.

A mozirészvények kedden nagyot emelkedtek Hongkongban, miután az ünnepi szünet után ma ismét volt kereskedés a tőzsdén. Az IMAX China Holding részvényei több mint 34 százalékkal emelkedtek,

míg az Alibaba Pictures Group 35 százalékkal került feljebb,

és a Maoyan Entertainment pedig közel 10 százalékot ralizott.

A kínai filmipar 2020-ban komoly veszteségeket szenvedett a COVID-19 járvány miatt, de a pénztárak újból felpörögtek, miután a mozik júniusban megnyíltak a 6 hónapos lezárást követően, és a járványt sikerült visszafogni, az utazási korlátozásokat pedig enyhítették.

Címlapkép: VCG/VCG via Getty Images

Megosztás/Share

Forrás: https://www.portfolio.hu/uzlet/20210216/orulet-a-kinai-mozikban-itt-egy-kis-izelito-mi-jon-a-lezarasok-utan-470012