Postai levélben kezdték el értesíteni a 60 év alattiakat az oltásról

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=779b5c90-9bb0-4bd7-bf74-d6dcaf194efb
Megosztás/Share

A levéllel együtt kézbesítettek egy hozzájáruló nyilatkozatot is.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Szeretnénk tájékoztatni arról, hogy az oltási program új szakaszba lépett. Ebben a szakaszban legidősebb honfitársaink és azon 60 év állampolgárok kaphatják meg a vakcinát, akik különösen kitettek a vírus kockázatának korábbi, vagy meglevő betegségei kapcsán. Nyilvántartásunk szerint Ön is ebbe a csoportba tartozik, így hamarosan élhet az oltás lehetőségével 

– ezzel a felütéssel kapott több olvasónk is levelet a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől.

A levélben azt is közölték, hogy a pontos időpontot és a helyszínt a háziorvosuk fogja közölni. Kézbesítettek egy hozzájáruló nyilatkozatot is, amit az oltáskor kell odaadni az orvosnak. Ezen többek között érdeklődnek a páciens krónikus betegségéről, a szedett gyógyszereiről, várandós-e, vagy volt-e korábban anafilaxiás reakciója más védőoltás beadásakor.

© Olvasói fotó

Olvasóink arról is beszámoltak, hogy meglepő módon postai úton kézbesített levelet kaptak, míg elektronikus formában nem értesítették őket a fejleményről, holott az interneten regisztráltak az oltásra.

Úgy tudjuk, hasonló levelet kaptak azok a 82 év felettiek is, akik regisztráltak a koronavírus elleni vakcinája.

Egy hete jelentette be az operatív törzs, hogy elkezdődik azon 59–18 éves korosztály oltása, akik krónikus betegségtől szenvednek. Akkor azt közölték, hogy az AstraZeneca vakcináját kapják meg. Szintén az operatív törzs közölte hétfőn hogy az orosz, illetve a kínai vakcinával tervezik felpörgetni az oltási programot, utóbbit azonban még a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársainak kell átvizsgálniuk, mielőtt elkezdenek vele oltani.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20210216_level_oltas_koronavirus_ertesites#rss