Személyi szabadság megsértésének gyanújával nyomoznak az eltűnt szegedi képviselő ügyében

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=6639fc6e-ca0f-46cd-a6e9-5e3b607aa938
Megosztás/Share

A Szeged.hu úgy értesült, hogy Szabó Bálintot a Szegedi Egyetem makói pszichiátriai klinikájára szállították.

Továbbra is tisztázatlanok Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő eltűnésének körülményei – írja a Szeged.hu a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása alapján. A hatóság azt is közölte, hogy személyi szabadság megsértése bűntett gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen indult eljárás keretében vizsgálják az eset körülményeit.

A lap úgy tudja, hogy Szabóra egy szolgálaton kívüli rendőr talált rá egy az út szélén, s hogy Makóra, az egyetem pszichiátriai klinikájára szállították. Ezt az információt a cikk szerint hogy több egymástól független forrásuk is megerősítette.

A független képviselő állapotáról egyelőre nincs információ.

Szabó Bálint hétfő reggel futni indult Szegeden, ám nem tért haza. A Szegedma.hu szerint a politikus eltűnését a felesége jelentette. A rendőrség egy ideig eltűntként körözte, majd este annyit közölt: a férfi életben van.

A képviselő vasárnap a Facebook-oldalán videót tett közzé, amelyben azt ígérte, hogy hétfőn leleplező anyagokat mutat be Botka László szegedi polgármesterről. Aznapra sajtótájékoztatót is összehívott, ahová azonban nem érkezett meg.

Szabó Bálint neve onnan lehet ismerős, hogy 2019-ben jogerősen pert vesztett Botka László szegedi polgármesterrel szemben, miután az beperelte, mert az Echo tévében azt állította: a „Szeviép-ügy szálai az önkormányzatig nyúlnak”. 2017-ben a szegedi közgyűlésből vitték el a rendőrök az ülés rendjének megzavarása miatt, miután egy petíciót akart átadni a karzatról Botkának.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20210216_szabo_balint_eltunes_megtalalas_mako_korhaz#rss