A Koronavírus Sajtóközpont szégyenlősen cáfolta meg a Magyar Nemzet bombahírét

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=a8c72a4a-8bc2-4995-9ed3-7094b53f082b
Megosztás/Share

A kormánylap azt írta, hogy egy áruházlánc raktárosait soron kívül beoltják, és mellé rakott egy fotót egy Tesco-áruszállítóról. A hivatalos cáfolat is megérkezett, de még a lap nevét sem írták le.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Közleményben cáfolta a Koronavírus Sajtóközpont azt a hírt, miszerint soron kívül oltanák be élelmiszer-áruház raktárosait. Bár a sajtóközpont már-már szégyenlősen csak annyit írt, hogy “félreérthető hírek jelentek meg a sajtóban”, azt érdemes tudni, hogy a kormányközeli Magyar Nemzetben jelent meg a hír, és bár a konkrét áruházat nem nevezik meg, a cikkhez kiválasztott fotón egy Tesco-áruszállító szerepel.

A lap nem csupán arról írt, hogy egy belső körlevél szerint hamarabb oltják a raktárosokat, de azt is tudni vélte, hogy az önkéntes lehetőségről ezen a héten nyilatkozhatnak a meg nem nevezett lánc dolgozói.

A Koronavírus Sajtóközpont erre reagáló közleményében leszögezi, hogy nem oltják soron kívül semelyik élelmiszer-áruház raktárosait, az oltás az oltási terv szerint történik. Azt írják, hogy az oltási tervben valóban szerepel a kritikus infrastruktúrában dolgozók oltása, és a magyar emberek ellátásának biztonsága szempontjából elengedhetetlenül szükséges logisztikai munkatársak felmérése is megtörténik, de ez nem azt jelenti, hogy bárkit közülük soron kívül oltanának.

Az oltási terv szerint elsőként az egészségügyben dolgozók, második körben a bentlakásos szociális intézmények lakói és dolgozói, harmadik körben a regisztrált legidősebbek, negyedik körben a regisztrált 60 év alatti krónikus betegek oltása kezdődött meg, és tart jelenleg is Magyarországon – írták.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20210217_koronavirus_magyar_nemzet_raktaros_oltas#rss