Brazíliában 55 ezren fertőződtek meg egyetlen nap alatt

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=00d45c08-dbd9-43c3-a5aa-e2ddf7031ed0
Megosztás/Share

Eddig 240 ezren haltak meg az országban a koronavírus miatt.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Brazíliában egy nap alatt 55 271 koronavírussal fertőzött embert vettek nyilvántartásba, a járvány kitörése óta pedig 9 921 981-et – derült ki a helyi egészségügyi minisztérium keddi adataiból.

Huszonnégy óra alatt 1167-en haltak meg, tavaly február óta 240 940-en. A kórból felépültek 8,9 millióan, a kórházakban 800 ezer embert kezelnek a betegséggel.

A múlt héten 312 ezer fertőzöttet regisztráltak, mintegy tízezerrel kevesebbet az egy héttel ezelőttinél. A hét nap alatt 7520-an haltak meg.

A latin-amerikai országban tavaly február 26-án mutatták ki a koronavírust először. A fertőzöttek számát tekintve az ország az Egyesült Államok és India mögött a harmadik helyen áll. A halálos áldozatok számát tekintve azonban a másodikon.

Brazília eddig 12 millió adag oltóanyagot kapott a kínai Sinovac cégtől és a brit-svéd AstraZenecától. Már több mint 4,5 millió brazil kaphatta meg a vakcina első dózisát. A dél-amerikai ország vezetése ezenfelül 100 millió adagot rendelt a Sinovac cég által gyártott CoronaVac védőoltásból,és további több mint 210 millió dózist az AstraZeneca vakcinájából.

A következő szállítmányokat február végén, illetve márciusban várják.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/vilag/20210217_brazilia_koronavirus_jarvany#rss