Dömötör Csaba bejelentette, hogy mik lesznek a konzultáció fő témái

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=043ece1d-634d-408f-a0e9-f9d03c86b9ec
Megosztás/Share

A kormány többek között arra kíváncsi, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezők felmentést kapjanak-e néhány korlátozó intézkedés alól.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Napokon belül elindítja a kormány a nemzeti konzultációt az újranyitásról, a fő témákat Dömötör Csaba ismertette a Facebookon.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára elmondta, hogy az egyik fő kérdés az lesz, hogy a korlátozó intézkedéseket fokozatosan vagy a járvány végén egy lépésben kell feloldani.

A konzultációban megkérdezik azt is, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezők kapjanak-e felmentést egyes korlátozó intézkedések alól.

Dömötör Csaba elmondta, hogy érintik majd az este 8 órási kijárási tilalmat, és több kérdés vonatkozik majd az éttermek, szállodák és a sportlétesítmények újranyitására.

A válaszadók elmondhatják a véleményüket arról, hogy egyetértenek-e azzal, hogy a járvány végéig csak azok a külföldiek jöhessenek Magyarországra, akiket beoltottak vagy védettségi igazolvánnyal rendelkeznek.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20210217_Nemzeti_konzultacio_tema_ujranyitas#rss