Elmaradt a szalagavató, házról házra járva tűzte fel a diákjainak a szalagot egy kaposvári osztályfőnök

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=80193529-42a3-45ff-bdde-f129e1f917fa
Megosztás/Share

A túra egy hétvégén át tartott.

Rendhagyó szalagavatót tartott a kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium egyik osztályfőnöke. A koronavírussal kapcsolatos szabályok betartásával, házról-házra járva tűzte fel diákjainak a szalagot, hogy viselhessék a jelképet a ballagásig.

Országszerte elmaradtak a szalagavatók, és egyelőre bizonytalan, hogy a középiskolák meg tudják-e tartani tavasszal a rendezvényeket. Ezért döntött úgy Kovács Ágnes, a Táncsics Mihály Gimnázium 12.D osztályának osztályfőnöke, hogy nem postán küldi el a gyerekeknek a végzősöket megillető szalagot, hanem bármi is történik, feltűzi diákjai ruhájára.

– A hagyományok szerint a szalagavatóknak február volt az ideje. A mi iskolánkban az elmúlt évek során már novemberben megtartottuk, hogy a diákok hosszabb ideig hordhassák. Ebben a tanévben ez elmaradt a szalagtűző. Egy hétvégét rászántunk, és Raskoványi Miklós osztályfőnök helyettessel végiglátogattuk a gyerekeket – mesélte Kovács Ágnes. A szalagavató „túra” pénteken délután kezdődött, és vasárnap délután tűzték fel az utolsó szalagot.

– Éppen nyelvvizsgázni voltunk néhányan, és előtte, a helyszínen tűzték fel a szalagunkat. Úgy mentünk be, hogy már viselhettük – mondta Osztopáni Kristóf. – Összegyűjtöttem az osztályból a barátaimat. A fiúkkal felöltöztünk öltönybe, a lányok is a ballagási ruhába, így egy kisebb csoportban, mégis közös élmény volt – mesélte Kiss Tamás. – Sok iskolában nem kapták még meg a szalagot a diákok, nekem jó érzés, hogy a kabátomra kitűzhettem.

A koronavírus miatt országszerte elmaradtak a szalagavatók, a kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium osztályfőnöke azonban úgy döntött, mégis igyekszik a diákjainak emlékezetessé tenni a végzős évük egy fontos eseményét – írja a Sonline.

A gimnázium 12.D osztályának osztályfőnöke, Kovács Ágnes úgy döntött, hogy nem postán küldi el a gyerekeknek a végzős szalagot, hanem

bármi is történik, feltűzi diákjai ruhájára

– írja a lap. Az osztályfőnök a járványügyi szabályok betartásával, helyettese segítségével egy hétvége alatt meglátogatta az összes diákját, hogy feltűzhesse nekik a szalagot.

“A hagyományok szerint a szalagavatóknak február volt az ideje. A mi iskolánkban az elmúlt évek során már novemberben megtartottuk, hogy a diákok hosszabb ideig hordhassák. Ebben a tanévben elmaradt a szalagtűző. Egy hétvégét rászántunk, és Raskoványi Miklós osztályfőnök helyettessel végiglátogattuk a gyerekeket” – mondta Kovács Ágnes a lapnak.

A Sonline szerint a végzősök ballagási ruhában várták az osztályfőnöküket.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/elet/20210217_Elmaradt_szalagavato_kaposvari_osztalyfonok#rss