Hiába oltják be a lakosságot gyorsan, így is csak nyárra szabadulnak a korlátozások alól a britek

https://cdn.portfolio.hu/articles/images-xl/u/j/r/ujranyitas-387700.jpg
Megosztás/Share

Boris Johnson február 22-én fogja ismertetni az újranyitási tervet, amelyről azt mondta, hogy a korlátozások óvatos, de visszafordíthatatlan feloldásával számol. Az Egyesült Királyság Európában a leggyorsabb ország, ami az átoltottságot illeti, eddig csaknem 15,6 millió ember kapta meg a vakcinát,

így Európában ők lesznek az elsők, akiknél kialakul az immunitás.

A Daily Mail szerint a nyitás áprilisban kezdődik a nagyobb hotelekkel, a kocsmák és éttermek viszont májusig várhatnak majd a nyitással. Ezután néhány sportközpont újranyitása (mint a golf és a tenisz) következik. A kocsmák júniusban nyitnának ki korlátozás nélkül. A szabadidős szolgáltatóközpontok teljes nyitása sem történik meg július előtt.

A tervet a Daily Mail szellőztette meg, de Boris Johnson miniszterelnöknek mindezt még jóvá kell hagynia, mielőtt február végén bejelenti. A miniszterelnök az információk szerint a bejelentéssel együtt továbbra is az otthoni munkavégzés folytatására kéri majd a munkaadókat, és a “dolgozz otthonról, ha megteheted” felszólítás belátható időn belül továbbra is érvényben marad.

A korlátozások enyhítését tömeges tesztelési program kíséri, ennek keretében a  brit iskolák március 8-án nyitnak újra.

A brit példa azért sokatmondó, mert az oltásban európai éllovasként egyben azt is előrevetíti, hogy Európa többi országa milyen ütemben oldhatja fel a korlátozásokat. Bár az egyes országok eltérő stratégiát követhetnek, és az oltási program a következő hónapokban begyorsulhat, a britek példáját látva nyár előtt aligha számíthatunk Európában tömeges lazításra.

Címlapkép: Getty Images

Megosztás/Share

Forrás: https://www.portfolio.hu/global/20210217/hiaba-oltjak-be-a-lakossagot-gyorsan-igy-is-csak-nyarra-szabadulnak-a-korlatozasok-alol-a-britek-470208