ITM-államtitkár: február 22-ig lehet igényelni a kutatás-fejlesztési bértámogatást

Megosztás/Share

2021. február 17. – 10:09

Február 22-ig igényelhetik a cégek a kutatás-fejlesztési bértámogatást; a program népszerű, és nemzetközi viszonylatban is példátlan, mert hasonló célirányos segítség egyetlen országban sincs – mondta Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán szerdán.

Hozzátette: azokat a tudósokat szeretnék segíteni, akik hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a cégek a következő hónapokban növelhessék a gazdasági teljesítményt.
    Kitért arra, hogy a legutóbbi GDP-adatok kedvező képet mutatnak. A legfontosabb feladatnak nevezte ugyanakkor, hogy a gazdaság újraindítását célzó programokat minél pontosabban tudják folytatni. Ennek egyik része a kutatás-fejlesztés-innováció (k+f+i) területén zajló program, vagy az ágazati támogatási rendszer is. Sok még a teendő, de látható eredmények vannak – tette hozzá.
    Elmondta, hogy a legfrissebb adatok szerint 800 cég pályázott a k+f+i területén, és közel tízezer munkavállalót segítettek.
    Támogatásként eddig 7 milliárd forintot fizettek már ki, míg a járvány első hullámában, tavaly tavasszal 17 milliárd forintot – ismertette.
 Az államtitkár kiemelte, hogy mivel a támogatási rendszert kibővítették, így nemcsak a meglévő munkahelyekre adnak támogatást, hanem új munkahelyek teremtésére is.

MTI 2021. február 17.

Megosztás/Share

Forrás: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/itm-allamtitkar-februar-22-ig-lehet-igenyelni-kutatas-fejlesztesi-bertamogatast