Joe Biden elmondta, mi most Amerika 6 legégetőbb problémája

https://cdn.portfolio.hu/articles/images-xl/b/i/d/biden-beszed-432736.jpg
Megosztás/Share

A CNN összefoglalója alapján az amerikai elnök legfontosabb üzenetei az alábbiak voltak.

1. Oltásra szólította fel az amerikaiakat

Biden azt tanácsolja az amerikai polgároknak, hogy amint lehetőségük nyílik rá, oltassák be magukat a koronavírus ellen, mivel minél inkább szabadjára van engedve a vírus, annál valószínűbb az újabb vírusvariánsok megjelenése is.

2. A következő karácsonyra térhet vissza minden a rendes kerékvágásba

Bár tartózkodott attól, hogy ígéretekbe bocsátkozzon, az amerikai elnök szerint a következő karácsonyra normalizálódhat teljesen az élet az Egyesült Államokban. Hozzátette továbbá, hogy a jelenleg rendelkezésre álló, illetve a most piacra kerülő vakcinák jelentősen csökkentik majd a vírus terjedését.

3. Biden kitart a minimálbér emelése mellett

Biden megvédte azt a tervét, amellyel megemelné az amerikai minimálbért 15 dollárra. Bár elismerte, hogy több tanulmány szerint ez hatással lehet a foglalkoztatottságra, egyúttal kijelentette azt is, hogy a hatás minimális lesz, és a bevezetés fokozatos lenne. 

4. Távol akarja tartani magát a Trump elleni eljárásoktól

Joe Biden szerint minden olyan kérdés, ami a volt elnök esetleges számonkérésére vonatkozik, nem rá tartozik, hanem az Igazságügyi Minisztériumra. Kijelentette azt is, hogy nem kíván beleavatkozni a vizsgálati folyamatokba és inkább az amerikai polgárokra kíván fókuszálni a jövőben.

5. Kemény fellépés a fehér felsőbbrendűségi mozgalmakkal szemben

Az új elnök a fehér felsőbbrendűséget hirdető mozgalmak kérdését az egyik legnagyobb fenyegetésnek titulálta, ami az országot veszélyezteti. Biztosította a hallgatóságot arról, hogy a hatóságok árgus szemekkel fogják figyelni ezeket a csoportokat a jövőben.

6. Biden szerint nem megosztott a nemzet

Joe Biden más véleményekkel szemben úgy gondolja, hogy az amerikai társadalom nem megosztott. Ennek ellenére elismeri, hogy mindkét politikai oldalnak megvannak a maga szélsőségei. A megosztottság mértéke azonban szerinte mégsem akkora, mint ezt sokan hangoztatják.

Címlapkép forrása: Scott Olson/Getty Images

Megosztás/Share

Forrás: https://www.portfolio.hu/global/20210217/joe-biden-elmondta-mi-most-amerika-6-legegetobb-problemaja-470214