Kiderült: ezek az áruházi dolgozók soron kívül megkaphatják a koronavírus-védőoltást

https://cdn.hellovidek.hu/images/site/articles/lead/2021/02/1613555267-mvdgxZhbI_md.jpg
Megosztás/Share

A Pénzcentrum értesülése szerint a Tesco, a Spar és több hazai áruházlánc dolgozói is soron kívül kaphatják meg a koronavírus-védőoltást. Jelenleg az igényfelmérés indult el az érintett piaci szereplőknél. Úgy tudni, a rendelkezésre álló vakcinák közül nem választhatnak majd a dolgozók, de sehol sem lesz kötelezően előírva az oltás.

A portál megkeresésére a Tesco sajtóosztálya elmondta: a létfontosságú létesítmények körébe sorolt logisztikai központjaikban jelenleg zajlik az oltási hajlandóság felmérése. Az oltási terv megtervezésének keretében a NÉBIH arra kérte a Tescót, hogy mérje fel a logisztikai központokban dolgozó munkatársai oltási hajlandóságát.

Iparági információk alapján egyértelmű, hogy nem a Tesco az egyetlen áruházlánc, ahol zajlik az oltási hajlandóság felmérése. A Pénzcentrum cikke alapján

A Spar Magyarország kommunikációs vezetője is megerősítette, hogy ők is abban a körben vannak, akik felkérést kaptak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivataltól arra vonatkozóan, hogy a “létfontoságú rendszerelemekben” mérjék fel az oltási hajlandóságot.

Egyelőre nem megerősített információk szerint a kiskereskedelmi szektoron túl egyéb ágazatokban is elindulhat a soron kívüli oltakozás. Mint ismert, az agrárágazaton belül három részterületen mérték fel korábban a létfontosságú létesítményeket, ezek a mezőgazdaság, az élelmiszeripar és az elosztó hálózatok. Emellett úgy tudni, az egyik legnagyobb hazai diszkont-áruház is kapott megkeresést az oltási hajlandóság felmérésére.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Megosztás/Share

Forrás: https://www.hellovidek.hu/otthon/2021/02/17/kiderult-ezek-az-aruhazi-dolgozok-soron-kivul-megkaphatjak-a-koronavirus-vedooltast