Mádai Vivien ragyog, amióta nagykövet

https://kep.index.hu/1/0/3671/36717/367174/36717469_2804503_d36eca1abaa750e8890be68bfef32b7e_wm.png
Megosztás/Share

Az Index podcastjában Mádai Vivien televíziós műsorkészítő, műsorvezető azt mondja, amikor akkor kérdezzük, mit is jelent az, hogy idén is a Highlights of Hungary nagykövetévé választották, hogy 

kicsit mentorok vagyunk, kicsit az esemény navigátorai, és kicsit össze is fogjuk ezt a programot.

A Highlights of Hungary évente, kategóriák nélkül díjazza a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket. Célja a kiválóság, a hazaszeretet és a cselekvő lokálpatriótizmus értékeinek bemutatása.

Mádai Vivien a tíz Highlights of Hungary-nagykövet egyike, és ahogyan fogalmaz: a társaság színes, tagjai között helyet kap színész, gasztro hős, vagy éppen televízióban dolgozó személy.

Vivien első Highlights of Hungary-jelöltje Horváth Eszter volt. Azért választotta a World Press Photo-Díjas fotográfust, mert kuriózumnak, példaértékűnek tartotta és tartja Eszter életútját, szakmai elszántságát. De így talált rá Horváth Boldizsárra is, akit csak kapocskén említ, hiszen ő az, aki minőségi alapanyagokat szállít/közvetít a termelők és az éttermek között.

Rengeteg ember történetét megismertük, olyanokét, akik csalódtak, elestek, ám mégis felálltak. A jelöltek nagyon örülnek annak, hogy kiválasztjuk őket, miközben nekünk kellene hálásak lennünk azért, ahogyan és amivel példát mutatnak. 

Mint azt Vivien is mondja, nem az a cél, hogy a jelöltek élete megváltozzon, hanem hogy példájuk útmutató legyen.

Miközben Vivien is példát mutat másoknak például a Poetré című irodalmi kezdeményezésével, amit a pandémia elején kezdett forgatni.

A Poetré léleksimogató, irodalmi portrésorozat, ám annál sokkal több. Az irodalom nagyon mélyre tud ütni, és szeretem a bokszmeccseket. Nincsen ember, akiből ne váltana ki valamilyen érzelmet, ha felolvasunk neki egy verset.

A cikkünk elején lővő start gomb megnyomásával hallgassa meg a Mádai Viviennel készült Index Podcast beszélgertésünket!

Megosztás/Share

Forrás: https://index.hu/kultur/2021/02/17/madai-vivien-nagykovet/