Már 310 millió dózis Moderna-vakcinát rendelt az Európai Bizottság

https://kep.index.hu/1/0/3671/36716/367160/36716067_2804395_478aad0c9de9f71aba4dfcfcd5cf0c7d_wm.jpg
Megosztás/Share

Az Európai Bizottság további 150 millió dózis COVID-19 Vaccine Moderna oltóanyagot vásárol a Modernától, jelentette be az amerikai biotechnológiai vállalat.

A megrendelést 2021 harmadik és negyedik negyedévében teljesíti a gyógyszergyártó.

Az Európai Bizottság a mai napig összesen 310 millió dózis vakcinát rendelt meg a Modernától – írta a cég az Indexnek megküldött közleményében.

Biztosra menne a Moderna

Újabb tesztek indulnak, szükség lehet egy harmadszori oltásra is.

Stéphane Bancel, a Moderna vezérigazgatója úgy fogalmazott: „Nagyra értékeljük, hogy az Európai Bizottság megbízik a Modernában és az általunk kifejlesztett mRNA oltóanyag-platformban.

Az Európai Bizottság tárgyalásokat folytat velünk arról is, hogy miként készüljünk fel a 2022-es esztendőre, érintve azt is, hogyan kezeljük majd a potenciális vírusvariánsokat.

Az Európai Bizottság további 150 millió vakcinára jelentette be opciós vásárlási szándékát a jövő évre.”

Csütörtöktől a Moderna vakcinájával is oltanak Romániában

Mivel nincs elég vakcina, ezért az állampolgárok nem választhatnak, hogy melyiket szeretnék beadatni.

A vezérigazgató hangsúlyozta: a Moderna elkötelezett abban, hogy kitartó munkával ellássa a piacokat az újabb vírusvariánsok ellen is hatásos vakcinával, ezzel járulva hozzá járvány elleni nemzetközi védekezéshez.

Az Európai Uniónak joga van ahhoz, hogy világosan lássa, hová szállítják a vállalatok az oltóanyagot.

Közben Ursula von der Leyen közölte: Az Európai Unió új program létrehozásával gyorsítja fel a járványok elleni védekezést, írta az MTI.

Az Európai Bizottság elnöke azt mondta: az új típusú koronavírus és mutációi elleni fokozottabb védekezést célzó, HERA Incubator nevű program a felkészültség növelésére, az új vírusmutációk ellen is hatékony vakcinák fejlesztésére és a gyártási kapacitás bővítésére összpontosít.

Megosztás/Share

Forrás: https://index.hu/kulfold/2021/02/17/moderna_vakcina_koronavirus_europai-bizottsag/