Megérkezett a teljesen új Mitsubishi Outlander

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=7348455d-bc74-40e4-8c18-1ba0da355d4e
Megosztás/Share

Ez a japán gyártó első olyan modellje, mely a Renault-Nissan-Mitsubishi szövetség direkt ráhatásával látta meg a napvilágot.

A Mitsubishi 2001-ben mutatta be az első Outlandert, mely szabadidőautó második generációja 2006-ban tűnt fel a színen. A hazai utakat a 2012-ben debütált harmadik nekifutás zöld rendszámozható plugin hibrid változata árasztotta el a közelmúltban, elsősorban a külföldről behozott használt példányok révén.

És most íme, megérkezett az elsőtől az utolsó csavarig teljesen új negyedik Outlander:

© Mitsubishi

Az egyedi frontrészt kapott újdonság hossza és tengelytávolsága egyaránt nőtt, így az utasoknak mind elöl, mind hátul nagyobb tér áll a rendelkezésére.

© Mitsubishi

A hétszemélyes kivitelben is készülő Outlander kormánya mögött egy 12,3 colos digitális műszeregység található, a műszerfal közepén lévő érintőkijelző 9 colos képátlójú. Említést érdemel továbbá a szélvédőre vetítő HUD, a 10-hangszórós Bose hifi, a 11 légzsák, illetve a fejlett vezetéstámogató rendszer.

© Mitsubishi

A motorháztető alatt a Renault-Nissan-Mitsubishi szövetség új 2,5 literes 4 hengeres benzines egysége található, mely elsősorban 184 lóerős teljesítményéről, illetve 245 Nm-es nyomatékáról ismerszik meg. A CVT-váltós divatterepjáróból első- és összkerékhajtású változat is készül.

© Mitsubishi

Az európai piacról mostanában kifaroló Mitsubishi áprilisban kezdi meg az új Outlander amerikai forgalmazását. A típus alapára 25 795 dollár (7,6 millió forint).

© Mitsubishi

© Mitsubishi

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20210217_megerkezett_a_teljesen_uj_mitsubishi_outlander#rss