Operatív törzs: 142 ember ellen intézkedtek maszkviselés elmulasztása miatt kedden

Megosztás/Share

2021. február 17. – 12:49

A maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt 142 ember ellen intézkedtek a rendőrök kedden – mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a szerdai online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert alezredes közölte: kedden 116-an szegték meg a 10 ezer lakosúnál nagyobb településeken a közterületi maszkviselésre vonatkozó önkormányzati rendeletet. Közülük 9 embert figyelmeztettek, 34-en kaptak helyszíni bírságot, 73 szabálysértőt feljelentettek.
    Szabálytalan maszkviselés miatt kedden tömegközlekedési eszközökön és a megállóhelyeken 6, üzletekben, bevásárlóközpontokban 20 ember ellen intézkedtek a rendőrök – mondta.
Az alezredes hozzátette, hogy a maszkviselési szabályok megszegése miatt 25 201-szer intézkedtek eddig a rendőrök.
    A boltokra, vendéglátóhelyekre, szálláshelyekre és szabadidős létesítményekre vonatkozó szabályok megszegése miatt eddig 828 rendőri intézkedésre volt szükség. Ebből 214-szer az üzemeltető vagy a tulajdonos mulasztása volt megállapítható, 614 esetben pedig az üzletek korlátozott nyitvatartására vonatkozó szabályokat nem tartották be. Kedden nem kellett intézkedniük a rendőröknek vendéglátóhely ideiglenes bezárása érdekében – mondta az alezredes.
    Közölte: az elmúlt napon a kijárási tilalommal kapcsolatos szabályok megsértése miatt 325 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök. A kijárási korlátozás, majd a kijárási tilalom tavaly novemberi bevezetése óta 39 010 emberrel szemben intézkedtek országszerte e szabályok megszegése miatt.
    Kedden is ellenőrizték a Magyarország területén személyforgalomban átutazókat, a tranzitszabályokat megsértőkkel szemben 67-szer léptek fel. Az átutazókat tavaly szeptember óta ellenőrzik, a szabályokat be nem tartókkal szemben eddig 11 952-ször intézkedtek.
    Az elmúlt napon 8372 esetben ellenőrizték személyesen a rendőrök a hatósági házi karanténban lévőket. Kedden 3051 ilyen korlátozó intézkedést rendeltek el, jelenleg 18 205-en vannak hatósági házi karanténban. Közülük 2176-an vállalták, hogy a rendőrség elektronikusan ellenőrizze, betartják-e a karanténszabályokat – ismertette az alezredes.

MTI 2021. február 17.

Megosztás/Share

Forrás: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/operativ-torzs-142-ember-ellen-intezkedtek-maszkviseles-elmulasztasa-miatt-kedden