Szegedtől 38 kilométerre, egy felüljáró közelében, kihűlve találták meg Szabó Bálint képviselőt

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=e9c9e771-d0ad-45a8-93b6-7235c7263368
Megosztás/Share

A szegedi politikus annyit mondott az RTL-nek, hogy nem önszántából ment Makóra.

Az M43-as autóút makói felüljárójának közelében, kihűlve találták meg a rendőrök hétfőn este 8 körül Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselőt. A politikust onnan egyből a sürgősségi osztályra szállították, de még este hazaengedték – tudósított az RTL Híradó.

A csatorna ezután kereste fel otthonában Szabó Bálintot, ő azonban nem akart nyilatkozni. Kamerákon kívül csak annyit mondott, hogy nem önszántából ment Makóra, de ennél többet nem árult el. A riporter szerint Szabót láthatóan megviselték a történtek.

A képviselőt korábban eltűntként kereste a rendőrség, miután Szabó hétfőn reggel futni indult, onnan azonban nem tért haza. A politikust a róla készült fotóval keresték, ez azonban estére lekerült a hatóság oldaláról, majd pedig azt közölték, hogy Szabó Bálint életben van.

Szabó Bálint eltűnése előtt, vasárnap a Facebookon jelentkezett be, ahol azt ígérte, hogy hétfőre sajtótájékoztatót hív össze, ahol leleplező információkat fog közölni Botka László szegedi polgármesterről. A sajtótájékoztatón azonban nem jelent meg Szabó. A Szegedma.hu később arról írt, hogy a politikus „több tucat bizonyítékot, fotókat, hangfelvételeket adott át” a kormányközeli Pesti Srácok egyik újságírójának, Füssy Angélának.

A Szabó Bálinttal történteket Botka László úgy kommentálta a Facebookon, hogy

Nyolc éve, 2013–ban rám törte az irodám ajtaját egy Vas megyéből ideköltözött ember, akit nem ismertem azelőtt, az elmúlt nyolc évben heti rendszerességgel, összesen legalább 150 „leleplező” sajtótájékoztatón beszélt hazugságokat rólam! Mindig bepereltem és nyertem ellene! Tőlem megtarthatta volna a 151. hazugság tájékoztatóját is. Azt azonban nem tűrhetjük, hogy egy gyógykezelésre szoruló ember Szeged rossz híret kelti!”

Szabó Bálint neve onnan lehet ismerős, hogy 2019-ben jogerősen pert vesztett Botkával szemben, miután az beperelte, mert az Echo tévében Szabó azt állította: a „Szeviép-ügy szálai az önkormányzatig nyúlnak”. 2017-ben a szegedi közgyűlésből vitték el a rendőrök az ülés rendjének megzavarása miatt, miután egy petíciót akart átadni a karzatról Botka Lászlónak.

Szabó Bálint eltűnése ügyében személyi szabadság megsértésének gyanújával indult nyomozás.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20210217_szabo_balint_szeged_kepviselo#rss