Szüneteltette az AstraZeneca oltóanyagának használatát két német klinika

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=ec302a75-9c72-4c32-8d69-b66c59545d24
Megosztás/Share

Több dolgozó átmenetileg munkaképtelenné vált az oxfordi vakcina beadása után. Az egyik klinikában azóta már újra is indították a használatot.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

88 egészségügyi dolgozóból 37 átmenetileg munkaképtelenné vált, miután a dolgozók múlt hét csütörtökön megkapták az AstraZeneca oltóanyagát, ezért az alsó-szászországi Herzogin-Elisabeth kórházban fel is függesztették a vakcina használatát, mivel attól félnek, fennakadásokat okoz a kórház működésében, ha többen kiesnek – írja a Braunschweiger Zeitung.

Hasonló okkal szüneteltették az oxfordi vakcina használatát az Emden Klinikán is, de kedd óta újra használják.

Az oltóanyagok biztonságáért felelős Paul Erlich Intézet szóvivője elmonda, vizsgálják, hogy az oltási reakciók különböznek-e a klinikai tesztek során tapasztaltaktó, de a gyáró szerint nem kell aggódni, ugyanis ezek eddg nincs nyoma eltérésnek.

Az AstraZeneca oltóanyagával Magyarországon a 18 és 60 év közötti krónikus betegek oltása kezdődött meg.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/vilag/20210217_astrazeneca_nemetorszag_vakcina#rss