Egy gombnyomásra kezdődhet majd a virtuális értekezlet a LinkedInen

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=0a88299b-168a-4594-a88c-633383a4a7c1
Megosztás/Share

A koronavírus-járvány miatti megváltozott világban egyes digitális szolgáltatások hihetetlen népszerűségre tesznek szert. Ilyen például a virtuális értekezletek tartásának a lehetősége, amiből a LinkedIn sem akar kimaradni.

A világ legnagyobb üzleti közösségi hálózata, a LinkedIn egy olyan szolgáltatáson dolgozik, amely lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy virtuális értekezleteket hozzanak létre. Talán mondani sem kell, mennyire hasznos lenne ez például az állásinterjúk során,

Az új funkcióra egy kód-visszafejtéssel foglalkozó szakember, Alessandro Paluzzi bukkant rá (a LinkedIn alkalmazásban), és tette közzé a Twitteren. Észrevétele szerint a felhasználóknak csupán egy gombot kell majd megnyomniuk egy (virtuális) értekezlet létrehozásához, majd meghívókat küldhetnek akár más platformokon lévő kollegáiknak, illetve beállíthatja a kezdés időpontját.

Az egyelőre még nem világos, hogy a szolgáltatás végül platformokon átívelő lesz-e, vagy a felhasználók alapértelmezés szerint egyetlen felsorolt szolgáltatást (pl. Microsoft Teams, Zoom, BlueJeans) választhatnak-e. A funkció mindenesetre még béta állapotban van, és eltarthat egy ideig, amíg eljut a felhasználókhoz.

Mindettől függetlenül a LinkedIn szépen, csendben tovább növekszik, és máris nagy bevételi forrás a Microsoft számára. Úgy tűnik, hogy a redmondi vállalat történetének legnagyobb akvizíciója (ami több mint 7000 milliárd forintba került neki) kezd megtérülni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/tudomany/20210218_linkedin_beta_virtualis_ertekezlet#rss