Itt az újranyitásról szóló konzultáció 7 kérdése, szavazz nálunk is!

Megosztás/Share

Kíváncsiak vagyunk, olvasóink mit gondolnak a kormány által tervezett újranyitásról, nevezetesen a konzultáción feltett 7 kérdésről, ezért az alábbiakban mi is feltesszük azokat. Egyébként a kormány kérdőívét ide kattintva lehet kitölteni.

1. Egyesek szerint a járványügyi korlátozó intézkedéseket fokozatosan, lépésről lépésre fel lehet oldani. Mások szerint ezt csak a járvány végén, egy lépésben lehet megtenni. Mit gondolsz erről?

2. Azok, akik beoltatják magukat vagy átestek a betegségen, védettségi igazolványt kapnak. Vannak, akik támogatják, hogy az ilyen igazolvánnyal rendelkezők felmentést kapjanak egyes korlátozó intézkedések alól. Mit gondolsz erről?

3. Vannak, akik szerint – amint a járványügyi helyzet engedi – az első lépések között enyhíteni kell az este 8 óra utáni kijárási tilalmat. Egyetértesz ezzel?

4. Vannak, akik szerint – amint a járványügyi helyzet engedi – az első lépések között újra kell indítani az éttermeket és a szállodákat is, szigorú biztonsági szabályok betartása mellett. Egyetértesz ezzel?

5. Vannak, akik szerint – amint a járványügyi helyzet engedi – az első lépések között újra kell indítani a sportlétesítményeket (pl. uszodákat, tornatermeket, konditermeket), szigorú biztonsági szabályok betartása mellett. Egyetértesz ezzel? 

6. Vannak, akik szerint a rendezvények, koncertek, fesztiválok, illetve sportesemények látogatását meg kell engedni azoknak, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. Mások szerint ezeket az eseményeket nem szabad megrendezni vagy látogathatóvá tenni, amíg a járvány véget nem ér. Mit gondolsz erről?

7. Vannak, akik azt javasolják, hogy a járvány elmúltáig Magyarország területére csak olyan külföldiek léphessenek, akiket beoltottak vagy rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Egyetértesz ezzel? 

Arról, hogy miről is szól ez a konzultáció és mi a kormány szándéka, itt írtunk korábban:

Megosztás/Share

Forrás: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210218/itt-az-ujranyitasrol-szolo-konzultacio-7-kerdese-szavazz-nalunk-is-470358