Május végétől magánvonattal is lehet Győrből és Budapestről a horvát tengerpartra utazni

https://cdn.portfolio.hu/articles/images-xl/r/e/g/regiojet-budapest-horvat-tengerpart210218-433162.jpg
Megosztás/Share

A tájékoztatás szerint az első járat május 28-án indul, és új útvonalon – Prága-Brünn-Pozsony-Budapest-Zágráb-Rijeka/Split – között közlekedik.

A vonatok májusban, júniusban és szeptemberben heti három alkalommal, illetve júliusban és augusztusban mindkét irányban naponta közlekednek.

A közleményben Szigeti András, a Continental Railway Solution kft ügyvezetője elmondta, hogy az Adriai-tengerhez közlekedő Regiojet vonataira az idén Budapesten és Győrben lehet majd felszállni, és jelentős utasszámbővüléssel számolnak. A Regiojet vonatai Horvátországba a tavaly nyári szezonban közlekedtek először, összességében több mint 60 000 utast szállítottak mindkét irányba. A vonatok átlagos kihasználtsága 90 százalék fölötti volt.

A RegioJet, a legnagyobb közép-európai magánvasúti személyszállító társaság, vonatai jelenleg Csehország, Szlovákia, Magyarország, Ausztria, és Horvátország területén közlekednek. A társaság központja a csehországi Brünn (Brno) városában található, a cég tulajdonosa Radim Jančur cseh befektető.

A 2019-es év a RegioJet fennállásának történetében üzletileg az eddigi legsikeresebb időszak volt. Az adózás előtti nyereség 2019-ben 167 millió cseh korona volt, míg az EBITDA nemzetközi standardok szerint kalkulált eredmény 502 millió cseh koronát érte el, 2020-ban a koronavírus-járvány a RegioJet járatait is korlátozta.

Címlapkép forrása: MTI/Máthé Zoltán. A RegioJet nyitójáratának érkezése a Kelenföldi pályaudvaron 2020. július 31-én. A cseh magántulajdonú vasúttársaság ettől a naptól új, naponta kétszer oda-vissza közlekedő vasúti járatot indított a Budapest-Bécs-Brünn-Prága útvonalon.

Megosztás/Share

Forrás: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210218/majus-vegetol-maganvonattal-is-lehet-gyorbol-es-budapestrol-a-horvat-tengerpartra-utazni-470466