Megszomjaztak, ezért betörtek egy házba

https://kep.index.hu/1/0/3672/36724/367242/36724211_2804977_047e93aa280d1912889e5c75634d300c_wm.png
Megosztás/Share

A ceglédi rendőrök élettársával együtt fogták el azt a négy betöréssel gyanúsítható, 22 éves férfit, akinek bűnlajstromán másik négy, kelet-magyarországi régióhoz köthető bűncselekmény is szerepel írja a police.hu.

A férfit, valamint 23 éves élet- és tettestársát február 11-én este kapta rajta betörésen egy ceglédi ház tulajdonosa.

A pár akkor azt hazudta, hogy egyikük megszomjazott és ezért másztak be a kerítésen.

Amikor a férfi megfenyegette őket azzal, hogy kihívja a rendőrséget, akkor gyorsan elmenekülte, azonban az épület oldalához támasztott láncfűrészüket nem tudták magukkal vinni.

A tulajdonos ezt követően értesítette a hatóságokat, akik adatgyűjtésbe kezdtek és járőrök fél nap alatt elfogták az élet- és tettestársakat. 

Kihallgatásukon mindketten tagadták a terhükre rótt bűncselekmények elkövetését.

A nyomozók gyanúja szerint a 22 éves J. Dávid több, a közelmúltban elkövetett betöréssel is összefüggésbe hozható. A megzavart eset mellett három másik helyszín kirablásával vádolják őt.

A vád szerint Két tavalyi, ceglédi házaknál elkövetett rablásnál kerékpárt, illetve mobiltelefont, csokoládét és kekszeket lophatott a férfi.

Ezenfelül ő lehetett az a rabló is, aki 2021. február 8-án pedig berúgta egy épülőfélben lévő ház bejárati ajtaját és flexet, elektromos láncfűrészt, fémtaligát, lézeres szintezőt, valamint egy piros napernyőt összepakolva távozott.

Ezeken túlmenően a hatóságok a férfit még négy, Hajdú-Bihar megyében tavaly elkövetett lopással is gyanúsítják. 

A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást az azóta letartóztatott J. Dáviddal szemben. Társa szabadlábon védekezhet.

Megosztás/Share

Forrás: https://index.hu/belfold/2021/02/18/cegled-sorozatos-betoresek-elfogtak-a-ferfit/