Nyakunkon a tömeges oltás a fővárosi kormányhivatal szerint, hétvégi munkát kérnek a háziorvosoktól

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=ddbea29b-cdfb-4447-90a0-048df5b9401f
Megosztás/Share

Azt viszont nem írták meg a háziorvosoknak az erről szóló levélben, hogy mennyit kéne dolgozniuk a hétvégén, mint ahogy azt sem, hogy ezért kapnak-e bármilyen plusz juttatást.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

A fővárosi kormányhivatal azt tudakolja a háziorvosoktól, vállalnák-e a hétvégén is az oltások beadását – derül ki a Telex birtokába került levélből. A Fővárosi Oltási Munkacsoport elnöke, Sára Botond által aláírt kormányhivatali levél szerint azzal, hogy egyre több az elérhető védőoltás,

az oltási folyamat tömeges szakaszába érkezünk.

A tömeges oltási szakaszban a levél szerint „a hétvégi napokon is szükséges az oltások beadásának biztosítása”, ezért az orvosoktól visszajelzést várnak, tudják-e vállalni a részvételt ebben. 

A levélben a pluszmunka részleteiről, a hétvégi pihenőnapok ellentételezéséről és esetleges javadalmazásáról egy szó sem olvasható. Az orvosoknak ez alapján kellene válaszolniuk csütörtök délig a szerdán kapott levélre.

Ha beindul a tömeges oltás, akkor 102 kórházban, 120 szakrendelőben és 5004 háziorvosi rendelőben zajlanak majd az oltások.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20210218_haziorvosok_tomeges_oltas_hetvege_level#rss