Szlávik: A kínai vakcinál hiányzik az, amit az oroszok odaadtak

https://kep.index.hu/1/0/3672/36728/367280/36728005_2805249_3127a82f6c769b745b5c72f86232048b_wm.jpg
Megosztás/Share

A kínai vakcinánál valóban hiányoznak azok a közlemények, amik például a Szputnyiknál is megvannak, de ez vészhelyzetben előfordul – mondta Szlávik János az ATV Start című műsorában. A Dél-pesti Centrumkórház osztályvezető infektológusa bízik abban, hogy nemcsak a Nemzeti Népegészségügyi Központ vizsgálatai fognak lezajlani, hanem előkerülnek olyan dokumentumok, amelyek kimondják, hogy a vakcina jó; az emberek bizalmát így nyerheti el.

Szlávik szerint valószínűleg megvannak ezek a papírok, ugyanis ha nem lennének, nem oltottak volna be a vakcinával már 30 millió embert.

Szlávik János: Már tudnánk, ha baj lenne a kínai vakcinával

Az infektológus szerint a járvány harmadik hullámának elején járunk.

Az infektológus úgy véli, a brit mutáns ellen valószínűleg védenek ezek az oltások, más kérdés viszont a dél-afrikai vagy a brazil variáns. Szerinte a brit mutáns esetében is csökkenhet a vakcinák hatékonysága, de a haláltól vagy a kórházba kerüléstől még így is képesek megvédeni ezek az oltóanyagok.

Szlávik János: Csökkent a spermiumok száma a koronavíruson átesett férfiaknál

Arról is beszélt, hogy a koronavírus-terápia a vakcinához képest gyerekcipőben jár.

Egy esetleges nyitással kapcsolatban Szlávik János megjegyezte: szakmai kérdéseket szakmai alapon kell meghozni, még egy kis időnek el kell telnie ahhoz, hogy meg lehessen állapítani, elindult-e esetleg egy harmadik hullám.

Szerinte viszont addig fenn kell tartani a jelenlegi korlátozásokat; nem érzi úgy, hogy a következő hetekben bármilyen nyitásnak lenne módja.

Megosztás/Share

Forrás: https://index.hu/belfold/2021/02/18/szlavik-janos_koronavirus_kinai-vakcina/