Egy dán lány nem vágja le a bajszát, sem a szemöldökét, még akkor sem, ha sértő megjegyzéseket kap

Megosztás/Share
Eldina.png

Fotó: Eldina Jaganjac / instagram

A 31 éves dán származású Eldina Jaganjac nem foglalkozik az őt sértő férfiakkal, hogy vágja le a bajszát meg a szemöldökét.

Azt állítja, hogy ez a külső és a hozzáállása segíti kiszűrni azokat a férfiakat, akikkel nem szeretne randizni és összejönni.

Eldinát egyre jobban zavarta az, hogy a társadalom túl sok mindent vár el a nőktől. Mint például: Melltartó használat, sminkelés, bőrápolás, borotválkozás és még sorolhatnánk. Ezekből a dolgokból lett neki elege és úgy döntött, hogy miért költene el rengeteg pénzt csak a külsejére és arra, hogy mások mit gondolnak róla.

2020 márciusában határozta el, hogy ő nem fog és nem akar a társadalomnak megfelelni, ezért elengedte a borotválkozást.

Nem érdekli, hogy néz ki, és hogy mit gondolnak róla mások, de elmondta, hogy a férfiak, különösen a kamaszkorú fiúk, elég sűrűn tesznek rá sértő és bántó megjegyzéseket az utcán, és úgy bámulják, mintha két feje lenne.

„Ha egy férfi nem borotválkozik, és nem ritkítja a szemöldökét, azt senki nem veszi észre, nem kommentálja meg, nincs benne semmi szokatlan.”

– mondja Eldina, hogy egy nőnek miért kellene minden energiáját és pénzét a külsejére fordítania.

„Most úgy döntöttem, hogy azokra a feladatokra és célokra összpontosítok, amelyeket meg kell valósítanom, és kevesebb figyelmet fordítok arra, hogy nézek ki közben, vagy arra, hogy tetszem vagy sem az embereknek, hiszen a többségüket valószínűleg amúgy sem látom többet, vagy ha igen, az sem érdekel.”

– tette hozzá.

A barátai támogatják a döntésében és akadnak köztük olyanok, akik észre sem vették azt, hogy nem borotválkozik a lány.

„Tedd azt, ami neked kényelmes, és az igazi barátok melletted maradnak.”

– nyilatkozta Eldina.

„Azáltal, hogy egyes nőket kevésbé tart nőiesnek a testszőrzetük miatt, a társadalom a világ számos földrajzi területét kizárja a nőiesség fogalmából. Azt hiszem, fel kell tennünk a kérdést: miért tartjuk olyan fontosnak, hogy a nők eltávolítsák a szőrzetet a testükről? Szerintem ennek teljesen lényegtelennek kellene lennie, hiszen annyi más fontos dologra kell összpontosítani.”

– lezárásként nyilatkozta a fiatal lány.

(Forrás: Twice)

Megosztás/Share

Forrás: https://index.hu/mindekozben/poszt/2021/02/23/egy-dan-lany-nem-vagja-le-a-bajszat-sem-a-szemoldoket-meg-akkor-sem-ha-serto-megjegyzeseket-kap/