Most kiderül, hogyan teljesített tavaly év végén a Magyar Telekom

https://cdn.portfolio.hu/articles/images-xl/t/e/l/telekom-434108.jpg
Megosztás/Share

Február 25-én teszi közzé tavalyi negyedik negyedéves számait a Magyar Telekom. Az elemzői konszenzus alapján a vállalat bevétele 1,3 százalékkal 184,6 milliárd forintra emelkedhetett, az EBITDA 7,1 százalékkal 61,7 milliárd forintra bővülhetett, az adózott eredmény pedig 11 százalékkal 14,4 milliárd forintra nőhetett.

A bevételek mérsékelt bővülésében fontos szerepet játszhatott a pandémia miatt megnövekedett IT-szolgáltatások iránti igény, de a készülékértékesítés is erős lehetett a karácsonyi időszakban.

Az EBITDA a bevételeknél nagyobb mértékben emelkedhetett, ennek oka a költségek lefaragása és a magasabb marzsú szolgáltatások arányának emelkedése lehetett.

A menedzsment egyébként a teljes 2020-as évre 2019-hez képest nagyjából változatlan árbevételt tűzött ki célként, a negyedik negyedéves várakozások alapján a teljes éves árbevétel 0,3 százalékkal lehetett magasabb, mint 2019-ben.

A gyorsjelentésben és az azt követő sajtótájékoztatón fontos kérdés, hogy a menedzsment meghatároz-e új, 2021-re vonatkozó publikus célkitűzéseket, és előre lefektetett elvek mentén működő osztalékpolitikát.

A Magyar Telekom árfolyama ma 0,2 százalékot emelkedett, idén 6,6 százalékkal került feljebb.

Címlapkép: Akos Stiller/Bloomberg via Getty Images

Megosztás/Share

Forrás: https://www.portfolio.hu/uzlet/20210223/most-kiderul-hogyan-teljesitett-tavaly-ev-vegen-a-magyar-telekom-471106