Ötezer adag Moderna-vakcinával lepte meg Izrael Csehországot

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=dac75219-a289-4b10-8991-a9f343cc1c6c
Megosztás/Share

Andrej Babis kért, és kapott.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Izrael 5000 adag Moderna-vakcinát adományozott Csehországnak. Radek Vondrácek, a cseh parlamenti alsóház elnöke szerint az izraeli kormány Andrej Babis cseh miniszterelnök kérésére küldte a koronavírus elleni védőoltást a cseheknek.

A vakcinákkal a cseh hadsereg 2500 olyan tagját oltják be a Lidovky.cz hírportál értesülése szerint, akik közvetlenül segédkeznek a koronavírus-járvány elleni küzdelemben.

A prágai CTK hírügynökség szerint Csehország mellett Honduras és Guatemala is kap az vakcinát Izraeltől, a szoros diplomáciai kapcsolat és az általuk nyújtott segítség elismeréseként.

A csehek jelenleg a Pfizer-BioNTech, a Moderna és az AstraZeneca cégek vakcináit használják. Babis korábban budapesti útja után úgy nyilatkozott, hogy mérlegelik az orosz Szputnyik V vakcina használatát is, de ez később lekerült a napirendről. Keddi közlés szerint az országban eddig mintegy 570 ezer személyt oltottak be koronavírus ellen.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/vilag/20210223_vakcina_ajandek_izrael_csehorszag#rss