Ezt sok vásárló nem tudja: ezért nem szabad az élelmiszerláncokban csúcsborokat venni

https://cdn.hellovidek.hu/images/site/articles/lead/2020/01/1578905033-ZELV6VHLX_md.jpg
Megosztás/Share

Izgalmas időszakon vannak túl a villányi borászok. A pandémia miatt úgymond egy év „kimaradt”, ám közben egyre nagyobb igény mutatkozik az eltartható borokra, amelyeket akár évtizedek után is lehet kóstoltatni. És bár folyamatosan csökken a szőlőültetvények száma Magyarországon, a fogyasztók mégis láthatóan lojálisabbak a magyar kínálathoz. De hol érdemes manapság bort vásárolni? Honnan tudjuk, hogy meddig eltartható egy bor? Megéri-e ma szőlőt termeszteni? És vajon milyen évjáratot kóstolhatunk idén? Többek között ezekre a kérdésekre kereste a választ a HelloVidék a Villányi Vörösbor Fesztiválon, ahol Győrffy Zoltán, borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője beszélgetett a térség borászaival, majd velünk.

Megosztás/Share

Forrás: https://www.hellovidek.hu/gazdasag/2021/11/06/ezt-sok-vasarlo-nem-tudja-ezert-nem-szabad-az-elelmiszerlancokban-csucsborokat-venni