Szlovénia tovább szigorít

Megosztás/Share

Újabb szigorításokat vezetnek be hétfőtől Szlovéniában. Tilos lesz nyilvános összejövetelt tartani, be kell zárni az éjszakai szórakozóhelyeket, és szigorítanak az európai digitális covid-igazolványok alkalmazásán is.

A szlovén kormány döntése szerint tilos nyilvános rendezvényeket, a többek közt családi összejöveteleket, esküvőket tartani. Kivételt képeznek az ülőhelyes kulturális-, egyházi és sportrendezvények, de a látogatók között egy helyet üresen kell hagyni.

A vendéglátóhelyek reggel öttől este tíz óráig tarthatnak nyitva, és csak ülővendéget szolgálhatnak ki, az éjszakai szórakozóhelyeknek pedig be kell zárniuk.

Továbbra is kötelező a covid-igazolványok használata minden szolgáltatás eléréséhez, az ellenőrzés során pedig személyi igazolványt is fel kell mutatni. A védettségi igazolás a korábbi 15 év helyett, hétfőtől 12 éves kortól lesz kötelező. Az élelmiszerboltokban korlátozzák az egy időben benn tartózkodó vásárlók számát.

A maszk viselése vonatkozó szabályok is megváltoztak, csak az ötrétegű FFP2-es vagy a háromrétegű orvosi maszk az elfogadott.

Az elmúlt 24 órában 3662 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az országban, a fertőzés következtében 14 beteg halt meg. Kórházban 748 beteget ápolnak, 175-en vannak intenzív osztályon.

A valamivel több mint kétmillió lakosú országban eddig 1 194 602-en kaptak védőoltást, közülük 1 124 168-an már a második adagot is felvették. Ez az oltásra jogosult lakosság 57, illetve 53 százaléka. (MTI)

Megosztás/Share

Forrás: https://444.hu/2021/11/06/szlovenia-tovabb-szigorit?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication