Az ünnepek alatt is érvényben maradnak Ausztriában a szigorúbb korlátozások

Megosztás/Share

„Ausztriában a koronavírus terjedésének megfékezésére hozott legújabb intézkedések valószínűleg érvényben maradnak karácsonykor és az újévben is” – mondta Alexander Schallenberg kancellár vasárnap. Szombaton rekordszámú fertőzést regisztráltak az országban: 24 órán belül 9943 új fertőzést jelentettek, az előző legrosszabb nap 2020. november 13. volt, akkor 9586 esetet regisztráltak.

A vírus megfékezésére az osztrák kormány pénteken bejelentette, hogy hétfőtől nem mehetnek kávézókba, éttermekbe és fodrászatba azok, akik még nem vették fel a COVID-19 elleni védőoltás összes szükséges dózisát.

Bevezették a „2G” szabályt is, mely nevét a „Geimpfte und Genesene” (vagyis oltottak és felgyógyultak) kifejezésből kapta. Ez alapján szállodákban, mozikban, illetve 25 fő feletti rendezvényeken igazolni kell, hogy valaki vagy teljesen be van oltva vagy felépült a koronavírusból. A munkahelyeken pedig november 1. óta érvényes a „3G” szabály, ami azt jelenti, hogy a munkavállalóknak vagy oltottnak vagy gyógyultnak kell lenniük, vagy pedig negatív teszttel kell rendelkezniük.

„Nem számítok rá, hogy hat hét múlva olyan lesz a helyzet, hogy vissza tudjuk vonni az intézkedéseket. Tehát valószínűleg 2G karácsony lesz” – mondta Schallenberg a Kronen Zeitung vasárnapi cikkében. Werner Kogler alkancellár hozzátette, hogy valószínűleg a szilveszter is 2G lesz. (Reuters)

Megosztás/Share

Forrás: https://444.hu/2021/11/07/az-unnepek-alatt-is-ervenyben-maradnak-ausztriaban-a-szigorubb-korlatozasok?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication