A járvány kezdete óta nem terjedt olyan gyorsan a vírus Németországban, mint most

Megosztás/Share

Hétfő reggel közölte a Robert Koch Intézet, hogy Németországban a 100 ezer lakosra jutó jelentett COVID-fertőzések száma az utolsó 7 napban elérte a 201,1-et, ami a legmagasabb érték a járvány kezdete óta. Ez eddigi rekord 197,6 volt, amit tavaly december 22-én, a második hullám csúcsán értek el.

Ugyanakkor mivel a tavalyi helyzethez képest már sokan megkapták az oltást, a szakértők abban bíznak, hogy az egészségügyi rendszer több fertőzöttek bír el, hiszen kevesebb fertőzött szorul majd kórházi ellátásra.

Pénteken az újonnan fertőzöttek száma is rekordot döntött, amikor 37120 új beteget jelentettek. Egy héttel korábban a napi fertőzöttek száma mér csak 9658 volt. Ugyanakkor a valós szám ennél is magasabb lehet, mert sok esetet nem jelentenek. Az elmúlt 24 órában 33 ember halt meg a koronavírus miatt. Egy héttel korábban még 23 áldozat volt. (Spiegel)

Megosztás/Share

Forrás: https://444.hu/2021/11/08/a-jarvany-kezdete-ota-nem-terjedt-olyan-gyorsan-a-virus-nemetorszagban-mint-most?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication