Emmi: Az iskolákban alig van jelen a járvány

Megosztás/Share

A pénteki napon az iskolák kevesebb mint két százalékát érintette tanügyi intézkedés, egy-egy osztályban rendkívüli szünet vagy tantermen kívüli, digitális munkarend elrendelése – közölte a 24.hu-val az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Ez körülbelül 60 általános iskolát és/vagy gimnáziumot jelenthet.

A Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke, Totyik Tamás ugyanakkor azt mondta a lapnak: „a járvány egyre erősebben terjed az oktatási intézményekben, és olyan pedagógusok is táppénzre kerülnek, akik már két oltást is felvettek.” Ráadásul, mivel egy korábbi miniszteri utasítás értelmében a 7-8. osztályosok esetében nem lehet távoktatást elrendelni, mert a 12 évnél idősebbek már kérhetik a védőoltást, az iskolák ezekben az évfolyamokban nem is írhatnak elő digitális oktatást.

Totyik szerint az is érthetetlen, hogy ha veszélyhelyzet van érvényben, akkor miért szervezik a különböző iskolákba járó gyerekeket közös programokba, például cirkuszlátogatásra, színházba.

Megosztás/Share

Forrás: https://444.hu/2021/11/08/emmi-az-iskolakban-alig-van-jelen-a-jarvany?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication