Tiktokon terjedő kézjelet mutatott a tinilány a kocsiból egy másik autósnak, így mentette meg a rendőrség a szexuális bűnözőtől

Megosztás/Share

Egy amerikai autós jól értelmezett egy Tiktokon többször is látott kézjelet, ezért sikerült kimenteni egy 16 éves lányt egy 61 éves férfi autójából.

Az autós a Kentucky állambeli London városa közelében hajtott az autópályán, amikor észrevette, hogy az előtte haladó autóból egy fiatal lány valamit mutogat. Úgy nézett ki, mintha feltartott tenyérrel, a hüvelykujját a tenyere elé húzva integetne. Így:

A jel ismerősnek tűnt neki a Tiktokról, ahol az otthoni erőszak vészjelzéseként találkozott vele, ezért, látva, hogy az izgatottnak tűnő lány egy jóval idősebb férfival utazik, értesítette a rendőrséget, majd követte az autót. Addig, amíg egy lejáratnál a rendőrség meg nem állította azt.

Kiderült, hogy a lány családja napokkal korábban bejelentette az eltűnését és az integetést tényleg vészjelzésnek szánta. A 61 éves James Herbert Brick telefonján szexképet találtak egy kiskorú lányról, a férfit személyi szabadság korlátozása és 12 és 18 éves közötti kiskorúról készített szexkép birtoklása miatt letartóztatták.

A kézjelet a Canadian Women’s Foundation nevű nőszervezet kezdte népszerűsíteni durván egy évvel ezelőtt. A járvány miatti bezártságban terjedt az otthoni erőszak, a CWF ezt a jelet ajánlotta arra, hogy veszélyes szituációba kerülve az áldozatok így tudjanak csendben videón segítséget kérni.

(via Guardian)

Megosztás/Share

Forrás: https://444.hu/2021/11/08/tiktokon-terjedo-kezjelet-mutatott-a-tinilany-a-kocsibol-egy-masik-autosnak-igy-mentette-meg-a-rendorseg-a-szexualis-bunozotol?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication