A koronavírus ellenére is jobban élnek az Európai Unióban

Megosztás/Share

Az Európai Unió lakosságának többsége szerint a koronavírus-járvány ellenére javult az életminőség és a gazdasági helyzet az európai régiókban, derül ki az Eurobarometer felméréséből. A szeptember és október folyamán kutatás eredményei azt mutatják, hogy az elmúlt három évet vizsgálva 3 százalékos növekedés mellett az európaiak 83 százaléka jónak ítéli az életminőséget abban a régióban, ahol él.

A válaszadók között 68 százalék, a 2018-as felméréshez képest két százalékkal több, azok aránya akik szerint jó a régiójukban a gazdasági helyzet.

A felmérésben részt vevők 71 százaléka derülátónak nevezte magát a lakóhelyéül szolgáló régió jövőjét illetően.

A válaszadók legnagyobb arányban, 33 százalékban a gazdasági helyzetet és a munkanélküliséget tartják a régiójuk szempontjából legfontosabb kérdésnek. Ezt követi az egészségügyi helyzet (24 százalék), a megélhetési költségek kérdése (23 százalék) és a környezetvédelem, illetve az éghajlatváltozás témaköre (mindkettő 22 százalék).

A megkérdezettek 57 százaléka elégedett azokkal az intézkedésekkel, melyeket az Európai Unió a koronavírus-világjárvány megfékezése érdekében hozott, 55 százalékuk pedig úgy véli, hogy a járvány utáni helyreállítást szolgáló NextGenerationEU nevű uniós program hatékony eszköz lehet az EU előtt álló kihívások leküzdésére.

Megosztás/Share

Forrás: https://444.hu/2021/11/09/a-koronavirus-ellenere-is-jobban-elnek-az-europai-unioban?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication