Franciaországban a 65 felettiek csak a harmadik oltás után kapnak védettségi igazolást

Megosztás/Share

Franciaországban a koronavírus elleni védettségi igazolvány érvényességét december közepétől három védőoltáshoz kötik a 65 éven felüliek és a veszélyeztettek számára – jelentette be keddi beszédében Emmanuel Macron. Az emlékeztető oltást a Pfizer/BioNTech vakcinájából az idősebb korosztály szeptember óta igényelheti, a jogosultaknak azonban egyelőre csak a fele vette fel.

A koronavírussal szembeni védettséget igazoló dokumentumot (oltási igazolást vagy 72 óránál nem régebbi negatív tesztet) augusztus eleje óta kötelező bemutatni a legalább ötven főt fogadó nyilvános helyeken, így a vendéglátóhelyeken, beleértve a teraszokat is, a vonatokon és a távolsági buszokon, a sportlétesítményekben, a kórházakban, valamint a kulturális intézményekben, mozikban, színházakban, koncerttermekben. Az 50 és 64 év közöttiek decembertől kérhetik a harmadik adag beadatását.

A 67 millió lakosú országban a teljes lakosság 77, az oltásra jogosultak 90 százaléka vette fel a koronavírus elleni oltás két adagját. (France24/MTI)

Megosztás/Share

Forrás: https://444.hu/2021/11/09/franciaorszagban-a-65-felettiek-csak-a-harmadik-oltas-utan-kapnak-vedettsegi-igazolast?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication