Ingyenes koronavírus-szűrésbe kezd az I. és a II. kerület

Megosztás/Share

A II. kerület polgármestere, Őrsi Gergely oldalán jelentette be, hogy mivel a járvány negyedik hullámában ismét aggasztó fertőzési adatokat látni, ezért az I. kerületi önkormányzattal összefogva, együttműködésben a Szent Ferenc Kórházzal és a Budai Irgalmasrendi Kórházzal, ingyenes koronavírus-szűrést szerveznek a két budai kerületben.

A polgármester szerint a járvány fékezésének egyik eszköze a tesztelés, hiszen a pozitív esetek kiszűrésével felderíthetik és megszakíthatják a fertőzési láncok egy részét, így számos esetben előzhetik meg családtagjaik, szomszédaik megbetegedését.

A közlemény szerint az antigén gyorsteszttel való szűrés ingyenes, bárki által igénybe vehető. Lehet előzetesen is regisztrálni, de enélkül is igénybe lehet venni a szűréseket.

Mivel a teszt már a tünetek megjelenése előtt, akár a fertőzés második napjától képes kimutatni a koronavírust, a szűrővizsgálatot azoknak az egészséges, vagy magukat egészségesnek gondoló személyeknek is ajánljuk, akik még a tünetek és panaszok jelentkezése előtt szeretnék kizárni a fertőzés tényét. A teszt alkalmas a COVID-19 és a szezonális influenzafertőzés megkülönböztetésére is.

Megosztás/Share

Forrás: https://444.hu/2021/11/09/ingyenes-koronavirus-szuresbe-kezd-az-i-es-a-ii-kerulet?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication