Többé nem jár ingyenes kórházi ellátás a nem oltott fertőzötteknek Szingapúrban

Megosztás/Share

A szingapúri kormány közölte, hogy többé nem fizeti a társadalom-biztosítás azoknak a koronavírusos betegeknek, akik saját döntésük miatt nincsenek beoltva, írja a Guardian. Az államban is megy fel a fertőzöttek száma, és Szingapúrban jelenleg minden állampolgárnak, illetve tartózkodási engedéllyel rendelkező polgárnak jár az ingyenes ellátás, kivéve ha valaki azután lesz fertőzött, hogy külföldről érkezett vissza.

Ugyanakkor december 8-ától új szabály lép életbe, és azok, akik direkt döntöttek úgy, hogy nem oltatják be magukat, kénytelenek lesznek fizetni a kórházi költségeket, ha a vírus megfertőzi őket. A kormány szerint az oltatlan emberek a jelentős többségét adják azoknak, akik intenzív osztályra kerülnek, ezzel pedig jelentősen hozzájárulnak az egészségügyi erőforrások terheléséhez.

A kormány azoknak nem küld majd számlát, akik egészségügyi okból nem kaphatnak oltást. December 8-áig elég beadni az első oltást is, aki addig legalább egyszer oltatja magát, az december 31-éig még kaphat ellátást ingyen.

Szingapúr annak ellenére szigorít, hogy a világ egyik legjobb átoltottsági arányával rendelkeznek, és az oltható felnőttek 85 százaléka kapott már vakcinát. Ennek ellenére a delta variáns következtében november 8-án 2470 új esetet és 14 halálesetet regisztráltak az 5,6 millió lakosú államban.

Megosztás/Share

Forrás: https://444.hu/2021/11/09/tobbe-nem-jar-ingyenes-korhazi-ellatas-a-nem-oltott-fertozotteknek-szingapurban?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication