Az oroszok már ismerik a Szputnyik magyarországi hatékonyságát

Megosztás/Share

Az orosz egészségügyi miniszter nagyon pontos adatokat kapott Magyarországtól a Szputnyik vakcina hatékonyságával kapcsolatban. Mihail Murasko azt nyilatkozta, a magyar adatközlés szerint a több mint egymillió Szputnyikkal oltott magyarnak 3-4 százaléka fertőzött jelenleg, 0,4 százalékuk lett súlyosabban beteg, a halálesetek pedig extrém ritkák. Erről a hvg.hu számolt be az orosz hírügynökség alapján.

Ez azért meglepő, mert Magyarországon legfeljebb elvétve, egy-egy kórház vagy orvos beszámolója alapján jelentek meg adatok az oltások hatékonyságáról. Nem tudjuk, hogy a kórházban ápolt covidosok hány százaléka oltott és oltatlan, ahogy azt sem, milyen életkorban vannak. Más országokban ezekről beszámolnak, már csak azért is, mert az oltás működőképességét támasztják alá.

Gulyás Gergely miniszter a csütörtöki kormányinfón azt mondta erről: a Nemzeti Népegészségügyi Központ által összegyűjtött adatokat a külügy bocsátotta az oroszok rendelkezésére. Megígérte, hogy az összes oltóanyagról világos adatokat fognak közzétenni, reményei szerint még a következő kormányinfó előtt.

Megosztás/Share

Forrás: https://444.hu/2021/11/11/az-oroszok-mar-ismerik-a-szputnyik-magyarorszagi-hatekonysagat?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication