Felcsúton is áthalad a jövő évi Giro d'Italia

Megosztás/Share

Ahogy azt a Cyclingnews szakportál október utolsó napjaiban előre jelezte, bemutatták Budapesten a jövő évi Giro d’Italia három magyarországi szakaszát.

A 444-en is beszámoltunk róla, hogy 2022-ben Magyarországról startol el Európa egyik legfontosabb országúti kerékpárversenye.

Most már ismertek a magyarországi szakaszok fontosabb állomásai is.

Május 6-án egy 195 km-es Budapest – Visegrád etappal nyit a verseny, másnap tartják a 9 kilométeres időfutamot Budapesten, a harmadik szakasz pedig jó eséllyel mezőnyhajrát hozhat Balatonfüreden, majd egy 201 kilométeres Kaposvár – Balatonfüred menettel zárul a verseny magyarországi szakasza.

Az RCS Sport bontásában, amit a 64 tumblr vett észre elsőként, az is pontosan látszik, hogy mely településeket érintik majd a versenyzők az itteni szakaszok során.

Itt látszik, hogy az első etapot meghosszabbították Bicskéig, és érinti Felcsút községét is:

Magyarország eredetileg tavaly lett volna a házigazdája a Grande Partenzának, a koronavírus-járvány miatt azonban őszre halasztották és teljes egészében Olaszországban rendezték a versenyt.

A 105. Giro d’Italia május 6-án indul, a három magyarországi szakaszt követően május 9-én szünnap következik, mielőtt Olaszországban folytatódna a verseny, ami végül május 29-én ér véget.

Magyarországot korábban még egyik Giro sem érintette.

Megosztás/Share

Forrás: https://444.hu/2021/11/11/felcsuton-is-athalad-a-jovo-evi-giro-ditalia?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication