Tízéves rekordot döntött meg idén a táppénzen lévők száma

Megosztás/Share

Az idei év első kilenc hónapjában csaknem 123 milliárd forint táppénzt fizetett ki a betegállományban lévőknek a Magyar Államkincstár, míg tavaly, 2020 januárja és szeptembere között 111,4 milliárd forintra rúgtak az egészségbiztosítás ilyen típusú kiadásai, írja a Világgazdaságra hivatkozva az MTI.

Tavaly egész évben havonta átlagosan 79 ezer munkavállaló nem tudott dolgozni valamilyen betegség miatt, ezzel a KSH adatai szerint az alkalmazásban állók táppénzes napjainak száma több mint tízéves rekordot döntött meg.

A KSH adatai szerint a munkavállalók több mint 26,3 millió napot voltak betegek, a koronavírus-járvány előtt ez a szám 16-24 millió között mozgott. Az otthonukban vagy kórházban gyógyuló munkavállalók 2020-ban egy munkanapra 9874 forint betegellátást, vagyis táppénzt kaptak. Az eredeti előirányzathoz képest az összeg kifizetéséhez 7,5 milliárd forint többletforrásra volt, összesen 156,8 milliárd forint jutott erre az Egészségbiztosítási Alapból.

Megosztás/Share

Forrás: https://444.hu/2021/11/12/tizeves-rekordot-dontott-meg-iden-a-tappenzen-levok-szama?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication