Több mint 5 000 koronavírusos beteg van kórházban, minden tizedik lélegeztetőgépen

Megosztás/Share

Harmadik napja jelentek 8 000-nél több új koronavírus-fertőzöttet, ma 8 370-et. Az új fertőzöttek hétnapos mozgóátlaga (6 803) már jóval meghaladja a tavaly őszi második hullám csúcsát (5 685).

Maradva a második hullámmal történő összehasonlításnál. A kórházban lévők száma most alacsonyabb, mint egy éve. De továbbra is igaz, hogy az otthoni kezelésnél komolyabb ellátást igénylők száma pont olyan meredeken emelkedik, mint tavaly, csak van egy egyhetes elcsúszás a számokban. Már 5 147-en vannak kórházban. Az új fertőzöttek számának növekedéséből arra lehet következtetni, hogy ez a szám jóval magasabb lesz. Azt nem lehet tudni, hogy közöttük milyen az oltottak és a nem oltottak aránya.

A legsúlyosabb állapotban lévő koronavírus-fertőzöttek száma (509) magasabb, mint tavaly ilyenkor. Itt sem tudni oltottsági arányokat.

Egy éve korlátozásokkal sikerült megfogni decemberre a lélegeztetőn lévők számának az emelkedését, most egyelőre minimális szigorítások mellett az oltásokban bízik a kormány.

116 újabb áldozata van a járványnak. A naponta jelentett áldozatok átlaga az elmúlt egy hétben már majdnem száz volt (98). Ez magasabb, mint tavaly hasonló időszakban (91).

A romló járványadatok aktivizálták a tudatosan védekezőket: a harmadik oltást beadatók száma folyamatosan emelkedik.

Minimális emelkedés van azoknál is, akik meggondolták magukat, és mégis beadatták az első oltásukat.

Eddig összesen 5 992 142-en adatták be az első oltást, 5 768 941-en a másodikat. Az oltások hatása fél év után kopik, ezért érdemes a harmadik oltásért is elmenni. Eddig összesen 1 millió 527 ezren erősítették meg a koronavírus elleni védettségüket harmadik adaggal.

Lakosságarányosan továbbra is Jász-Nagykun-Szolnok megyében kimagaslóan rossz a járványhelyzet, az új fertőzöttek száma itt minden korábbi hullámnál magasabb most.

További adatok, hosszú távú trendek a 444 járványoldalán.

Megosztás/Share

Forrás: https://444.hu/2021/11/12/tobb-mint-5-000-koronavirusos-beteg-van-korhazban-minden-tizedik-lelegeztetogepen?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication