Nemzeti Konzultációt rendez a kormány az Oroszország elleni szankciókról

Megosztás/Share

Kocsis Máté, a Fidesz-frakcióvezetőkje a Balatonalmádira kihelyezett frakcióülés után tartott sajtótájékoztatón jelentette, hogy Nemzeti Konzultációt kezdeményeznek az Oroszország elleni szankciókról. Erre kérik fel a kormányt. „Nincs rendjén, hogy a szankciókról csak a brüsszeli elit dönthetett. Az emberek megkérdezése azért is fontos lesz, mert minél tovább húzódik ez a vita, annál nagyobb károkat fog okozni” – mondta Kocsis. Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője azt mondta: „Minden esetben, amikor fontos nemzeti sors kérdésekben kell dönteni, akkor megkérdezzük az embereket.” Kocsis később elmondta, hogy a konzultációt nem jogi, hanem politikai eszköznek tekintik, amit fel tudnak használni a szankciókról szóló EU-s vitában. A járványkezelésről szóló konzultáció 11,5 milliárd forintba került.

Kocsis Máté arról beszélt, hogy az új konzultáció középpontjában az energatikai szankciók állnak. Ahogy arról korábban írtunk, Európában csak a magyar kormány puhítaná az oroszokra kivetett szankciókat. Hogy mikor indul a konzultáció, arról a kormány dönt. Az uniós szankciós csomag legközelebb 2023 március 15-én jár le, addig mindenképpen szavazni kell a Tanácsban a hosszabbításról.

Megosztás/Share

Forrás: https://444.hu/2022/09/22/nemzeti-konzultaciot-rendez-a-kormany-az-oroszok-elleni-szankciokrol?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication