Szombathely polgármestere szerint működésképtelen lesz a város a megemelt távhődíjak miatt

Megosztás/Share

„A mostani drágulás összességében milliárdos nagyságrendű pluszkiadást jelent a városnak,” amit az önkormányzat nem tud kigazdálkodni, mondta Szombathely polgármestere az ugytudjuk.hu-nak. A kormány péntek esti Magyar Közlönyben tette közzé az új ártáblát, ami szerint

Szombathelynek a korábbinál tizenkétszer többet kell fizetnie, az eddigi 4100 forint helyett 51 456 forintot gigajouleonként a távhőért.

Nemény András elmondta, hogy „a Megyei Jogú Városok Szövetségének legutóbbi ülésén minden polgármester, beleértve a fideszes kollégáimat is, azon a véleményen volt, hogy az állam a legrosszabb tőzsdei áron jegyezte le a gáz beszerzését. Abban mindannyian egyetértettünk, hogyha már az állam hozta nehéz helyzetbe az önkormányzatokat, akkor ezt a helyzetet is neki kell kezelnie, vagyis, adjon megfelelő mértékű kompenzációt.” Hozzátette:

„Enélkül Szombathely egészen biztos, hogy működésképtelen lesz. A kormány most ugyanazt a metódust szeretné alkalmazni, mint a koronavírus-járvány után, vagyis, hogy a városvezetőkkel egyesével tárgyalnának. Ez azonban olyan hosszan húzná el a folyamatot, hogy nem tudnánk, meddig, és hogyan tervezzünk. Az biztos, hogy ezt a helyzetet nem mi teremtettük, és égető az állami beavatkozás.”

Megosztás/Share

Forrás: https://444.hu/2022/10/01/szombathely-polgarmestere-szerint-mukodeskeptelen-lesz-a-varos-a-megemelt-tavhodijak-miatt?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication