Nem volt érvényes negatív tesztje, az ápolónő ki akarta küldeni a kórházból, erre megtámadta

Megosztás/Share

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt vádat emelt egy 17 éves fiúval szemben, aki megütött egy ápolónőt, írja az ügyészség a közleményében.

2021 augusztusában a fiú egy rokonával együtt meglátogatta a neurológiai osztályon fekvő édesanyját. A hatályos szabályok szerint egy beteghez egy nap csak egy, védettségi igazolvánnyal, vagy negatív koronavírus teszttel rendelkező látogató érkezhetett és mivel a fiúnak sem negatív tesztje, sem védettségi igazolványa nem volt, az osztályra nem léphetett volna be. A rokonát, aki megfelelt a feltételeknek, beengedték, ő pedig később – az ápolók tudta nélkül – beengedte a fiút az osztályra.

Az egyik szakápoló ezt meglátta és megkérte a fiút, hogy távozzon. Erre ő az öklét fenyegetően a nő arcához emelte, majd bement édesanyjához. Az ápoló ezután visszament dolgozni, de amikor elhaladt a kórterem mellett, a fiú kirohant és ököllel megütötte a nővért, aki védekezésképp egy tányért dobott felé. A fiú a tejbegrízzel borított ruházatát látva el is hagyta a kórház területét. Az ápoló a fülén és kezén könnyebben megsérült.

A fiatalkorú vádlottra az ügyészség felfüggesztett börtönt kért. Azt is indítványozta, hogy a fiú a próbaidő tartama alatt pártfogó felügyelet alatt álljon.

Megosztás/Share

Forrás: https://444.hu/2022/10/03/nem-volt-ervenyes-negativ-tesztje-az-apolono-ki-akarta-kuldeni-a-korhazbol-erre-megtamadta?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication